QA-інженери повинні вміти самостійно організовувати свою c# вакансии роботу, аналітично мислити та планувати на перспективу. На керівних посадах також високо цінують хороші комунікативні навички та досвід управління командою. Щоб освоїти основну інформацію, можна використовувати закордонну літературу з відкритих джерел. Запам’ятавши професійну термінологію, багато початківці фахівці стартують з використання сайтів і додатків за власним потребам, намагаючись помітити всі недоліки. Я почала роботу в SimCorp із 500$, а зараз стартова зарплата для QA-інженерів зросла майже вдвічі — і це ще не межа. Подальший ріст заробітної плати можна переглянути на DOU або djinni — вони дають плюс-мінус достовірний зріз ринку.

Тож хто такий QA Engineer

Техніка зварювання: основні поняття, правила і можливі помилки

Багато компаній обирають автоматичне тестування програмного забезпечення замість ручного тестування, яке може зайняти багато часу. Інженери з автоматизації контролю якості прискорюють повторювані завдання, автоматизуючи їх. Сучасне забезпечення якості програмного забезпечення — це багатогранний і складний процес.QA Engineer проводять тестування, щоб виявити та запобігти помилкам до їх появи. QA automation інженер  може отримувати на 50% більше, ніж тестувальник, який не пише автоматизацій, оскільки QA automation спеціалісти повинні мати навички розробки. Також на рівень заробітної плати впливає мова програмування / технології, наявність чи відсутність знань HTML, SQL, CSS.

Марина Кубічка, Senior QA Engineer в Astound Commerce

Якщо тестове середовище за характеристиками відрізняється від середовища продакшену, можуть виникнути дефекти, які було неможливо виявити під час тестування. Тож ці дефекти потрібно терміново виправити — цей процес називають hot fix. Після цього QA Engineer перевіряє якість виправлення цих дефектів.

Тож хто такий QA Engineer

Що входить в обов’язки QA automation engineer?

І не через брак інформації, а радше через велику кількість міфів та стереотипів. Відповідний багаж знань і навичок робить його кращим за конкурентів, коли на ринку пропозиція перевищує попит. Якщо ж говорити про профільні знання для QA, то однозначно потрібно зазубрити ISTQB Syllabus.

Тестування програмного забезпечення та методології (QA methodologies)

Їх залучають, щоб забезпечити повну підтримку процесу розробки та спробувати подивитися на продукт очима користувача. Контроль якості — це гарантія того, що користувач буде задоволений застосунком чи сайтом, і у нього не будуть виникати якісь складнощі. Тестувальник програмного забезпечення має більш вузьке коло обов’язків. У його завдання входить спроба використовувати програму або окремі елементи вже після створення, щоб виявити помилки. Будь-які недоліки і свої зауваження тестувальник записує і передає команді, при цьому він не розробляє подальші кроки з ліквідації багів. Закінчував магістратуру у Київському національному університеті імені Шевченка за спеціальністю «Прикладна фізика», і треба було обирати, куди рухатися далі.

Створити портфоліо для QA складно, оскільки, здається, що роботодавцю і показати нічого — немає наочних даних, програмного коду тощо. Але QA-інженер має певні завдання, що стосуються тестування. Тож ти можеш написати тестовий приклад і підготувати звіт про помилки. Можна попрактикуватися на якомусь сайті, яким ти часто користуєшся — скласти список тестових випадків та додати баг-репорт. Так ти зможеш поділитися цими прикладами як доказами своїх знань. Якщо це адміністративний напрямок, то це різні види менеджерів — це Team Lead, QA Lead, Test Lead і так далі.

Автоматизація тестування (Automated testing)

Свого часу його книга «Тестирование dot com, или Пособие по жестокому обращению с багами» мені дуже допомогла розібратися, як працює тестування. Читання більш технічних книг корисне, коли ти вже розбираєшся у сфері та маєш практичний досвід. З очевидного, без чого буде складно, — це перфекціонізм, оскільки QA відповідають за якість продукту, тому, звичайно, прагнення доводити все до ідеалу буде не зайвим. Окрім цього потрібно розуміти, що переважна кількість робочого часу тестувальника присвячена однотипній, монотонній та рутинній роботі, що для багатьох може стати тортурами.

  • Можна трохи змістити фокус з тестування і стати продакт оунером, скрам-майстром чи розвиватися більше в технічному напрямку та безпосередньо розробці й стати девелопером.
  • Цей фахівець впроваджує варіанти тестування системи, а також окремих її компонентів, щоб забезпечити високу якість готової роботи.
  • «Побутує стереотип, що розробники і QA — вороги, і вони заважають одне одному жити.
  • Із загальних плюсів QA відзначають велику кількість комунікації, що дає можливість отримати нові знання.
  • Навичок, які допомагають у вільному від роботи житті та навіть у випадку зміни професії.
  • Вчіть мову, дивіться навчальний контент англійською, пробуйте спілкуватися.
  • Цього набору може вистачити для того, щоб знайти роботу на позиції Junior Manual QA.

Він складається з 18 модулів, що містять 120+ лекцій і 18 практичних занять, і триває 12 тижнів. Ви отримаєте змістовні знання з QA Manual (ручне тестування), що дозволить розпочати карʼєру в IT. Портал «Дія.Освіта» від Міністерства цифрової трансформації пропонує безкоштовні онлайн відеокурси з різних спеціальностей, серед яких і QA-інженер. Курс «QA-тестувальник» скл дається з восьми відеоуроків та фінального тесту. Після проходження навчання ви отримаєте базові знання з професії та зрозумієте, куди рухатися далі.

А коли проходиш десятки та сотні співбесід, то можна заплутатися в тому, що це за компанія. Круто, коли компанія продуктова та можеш зрозуміти, що вона розробляє. А для більшості аутсорсу — компанія, це величезний набір різних проєктів. Вчіть лексику, що використовують в IT, це допоможе в перші тижні роботи і на співбесідах. На цьому етапі кожна ваша співбесіда — це вже гарний досвід.

Тестувальник розробляє стратегії тестування, плани та набір тест-кейсів для виконання різноманітних тестів. Тест-кейси створюють для кожного завдання, яке можливо протестувати. Якщо ведеться робота над великим проектом, рідко наймають одного QA Engineer. Зазвичай функції даної спеціальності виконує кілька людей. Залежно від обов’язків, їх посади поділяються на кілька видів. Втім, якщо основне, що подобається в роботі, — це комунікація і взаємодія з людьми, тоді краще, певно, придивитись до інших професій.

Тож хто такий QA Engineer

За даними аналтики DOU середня заробітна плата QA-інженера рівня Middle в Україні в грудні 2023 року становила приблизно $1800 на місяць. Одне з призначень тестування — це виявити дефекти у програмному забезпеченні й, звісно ж, виправити їх. Складність виправлення дефекту на різних етапах циклу розробки програмного забезпечення буде різною. Quality Assurance — це найширший спектр діяльності.

А технічні знання — це must-have набір, який потрібно використовувати з першого дня роботи. Наприклад, якщо інженер не знає, як працювати з гітом, то це погано і ознака некомпетентності. А якщо він не розбирається у тонкощах IRS чи SWAP транзакцій (з першого дня) — то це штуки, які ЯКЩО ТРЕБА — можна довчити. Але можна навести безліч прикладів, коли й без цих технічних знань (мереж, SQL, etc.) можна здобути роботу та навіть довго працювати.

Тобто QA Engineer проробляє усі можливі сценарії та на їх основі пише тест-кейси. Можливо, це не зовсім soft skill, але про його важливість сказали всі опитані QA. Актуальні статистики зарплат можна переглядати у зарплатному віджеті DOU. Зберегти моє ім’я, e-mail, та адресу сайту в цьому браузері для моїх подальших коментарів.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/